GetAvgKur
GetAvgKur
Tanım
Belirli bir tarih aralığındaki, bir döviz cinsinin, başka bir döviz cinsinden ortalama kur değerini hesaplayan fonksiyondur. Hesaplamayı ise; verilen tarih aralığındaki her güne tek tek bakarak, sadece kur değerinin bulunduğu günler için ortalama hesaplar. Kur değeri olmayan günler ortalamaya dahil edilmez.
Ortalama kur değerini, ondalık kısımda 6 (altı) haneye yuvarlayarak getirir. Yuvarlama yapılması istenmiyorsa fonksiyona belirtilmelidir. İstenen bilgilere göre bir kur değeri bulumadığı durumlarda, hata mesajı verir. GetAvgKurN fonksiyonundan tek farkı budur.
Fonksiyon, hesaplama işlemlerini günlük döviz kurları girişindeki verilere göre yapar. Çapraz kurları hesaplama yeteneği vardır. Örneğin eğer sisteme USD döviz kodunun, EURO döviz kodu cinsinden kur değeri girilmemişse, ilgili döviz kodlarının lokal para birimi cinsinden kur değerlerine bakar. Eğer her iki döviz kodunun da lokal para birimi cinsinden değeri var ise bunları kullanıp çapraz kur olarak bilgi geri döner.
Kullanım Şekli
Değişken = Document.GetAvgKur(DövizKodu, ÇevrilecekDövizKodu, BaşlangıçTarihi, BitişTarihi, KurTipi, HesaplamaSeçeneği)
Ana Nesne
Document (Doc) nesnesinin elemanıdır. Bir doküman nesnesi ile kullanılmak zorundadır.
Parametreler
Geri Dönen Değerler
Verilen parametrelere göre, ondalıklı sayı cinsinden bir ortalama kur değeri geri dönülür. Bir değişkene atanarak kullanılmalıdır.
Hatırlatmalar
•Eğer fonksiyona anlamlı ama geçersiz bir parametre kodu girilirse, geri dönüş değeri 0 (sıfır) olacaktır.
•Eğer fonksiyona anlamsız ve geçersiz bir KurTipi değeri girilirse uygulamanın çalışmasını sonlandırır.
•Para birimlerinin kodları tamamen “*PUNIT” grup kodunda girilmiş olan bilgilere bağlıdır.
Örnek
Yukarıdaki örnekte, istenilen ortalama kur değerleri aşağıdaki veriye göre hesaplanmıştır. Sistemde tanımlı olan USD’nin TL karşısındaki kur değerleri :
Bu verilere göre, hesaplanan ortalama kur değerleri aşağıdaki mesaj kutusunda gösterilmiştir. İlk ortalama kur değerinde hesaplama seçeneği yuvarlama yapılsındır. Buna göre sistem ondalık kısımları 6 (altı) haneye yuvarlamıştır. İkincisinde ise yuvarlama yapılmasındır.
Paylaşım Makrosu
Copyright © <2017> by <Birleşik Yazılım>. All Rights Reserved.